top of page

sön 04 sep.

|

Helheten

Gongbad & Open floor dance med Kari och Eileen

Välkomna till Gongbad & Open floor dance med Kari och Eileen! Medveten dans eller dansmeditation är mindfulness i rörelse för självinsikt och läkning. Tibetansk sound healing, upptäck din inre röst.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Gongbad & Open floor dance med Kari och Eileen
Gongbad & Open floor dance med Kari och Eileen

Tid och plats

04 sep. 2022 10:00 – 16:00

Helheten, Norra Grev Rosengatan 3B, 703 64 Örebro, Sverige

Om evenemanget

Välkomna på Gongbad & Open floor dance med Kari och Eileen!

Eileen och Kari är glada att dela denna dag med er. Medveten dans eller dansmeditation är mindfulness i rörelse för självinsikt och läkning. Tibetansk sound healing för att upptäcka helandet av din egen röst. Gongbad är ett bad i ljud och vibrationer från universum genom planet gongarnas vackra öppnande, renande, transformerande, djupverkande och stillande ljuva toner som jag är en kanal för genom varje slag på gongen. Dess kraft känns ännu mer starkare efter dansen, där du har kommit i kontakt med dig själv och alltet. Tack Tina Karlsson för bjuda in oss organisera detta event.

Kari har spelat gong I 10 år och har gett många gongbad och alltid haft healing i focus då han spelar.

Han har assisterat med gongen på Open Floor på Irland och i Sverige och ser dessa båda fantastiska redskap som en vacker väg att upptäcka sin inre värld ,fri från hämningar och släppa in nytt friskt liv.

Eileen Murray är en biodynamisk massageterapeut, medicinsk qigong lärare och Open Floor-medveten danslärare och terapeut. ’’ Jag har hållit Open Floor-medvetna dansklasser i Örebro och i Brevens Bruk de senaste åren. Jag älskar mitt jobb eftersom jag får se skönheten som lyser i varje person när de känner en djupare koppling till sig själva.

7 sätt som medveten dans kan hjälpa mig på?

1. En semester för ditt sinne . Genom att tillåta oss själva att gå vilse i ostrukturerad rörelse går vårt överaktiva sinne till välbehövlig vila när vi landar i vår kropp genom dansen.

2. Känner du dig låst i tanke och kropp? Medveten dans kan hjälpa till att övervinna mentala blockeringar och hinder och träna vår hjärna att tänka annorlunda.

3. Självförtroende: Hjälper till att förbättra självbilden och självförtroendet.

4. Må bra hormoner. Dansen är bra för vår hjärna, hjälper till att frigöra "må bra"-hormoner, ökar neuroplasticiteten vilket innebär att vi utvecklar nya nervbanor som hjälper till att återhämta oss snabbare från skador och sjukdomar. (Dans minskar risken för demens med 76 procent. (Albert Einstein Collage of Medicine i New York)

5. Känslomässigt starkare.: Bättre kunna reagera på svåra situationer. Dans kan vara ett mycket terapeutiskt och hälsosamt sätt för människor att kanalisera alla känslor de kan uppleva. Om du lider av stress eller depression till exempel kan dans ge dig utlopp för dina känslor genom att använda musik och rörelse utan att behöva prata känslor genom att använda musik och rörelse utan att behöva prata om någonting, och det kan ge en känsla av frihet både fysiskt och fysiologiskt.

6. Att träffa nya vänner. Den kontakt du delar med andra skapar känslor av lycka, glädje och hopp.

7. Andlig anknytning och kreativitet: Medveten dans är ett inre utforskande som inspirerar till kreativitet genom att använda kroppen, själen och fantasin, vilket ger oss friheten att dansa inifrån. Det väcker oss till vår naturliga kreativitet och vår inre kraft. Det tillåter oss att falla in i djupare medvetandesfärer och komma i kontakt med vårt högre Jag som hjälper till att rensa och transformera vad som än kan hålla oss tillbaka.

Upplägget är att dagen börjar med dans från 10.00 till c:a 13 00( med pauser naturligtvis ) sen tid för lunch 30- 60 min Därefter följer gongbad då man liggande eller sittande på en stol får låta sig omsvepas av gongarnas vibrerande ljud Mat kan man antingen ta med ( finns möjlighet att värma och tillaga ) eller välja att gå ut och äta, det finns många matställen i närheten. Fika kommer att finnas att tillgå, liksom frukt. kostnaden för att delta är 750 kr och betalas gärna och helst via swish dom dessutom fungerar som föranmälan = garanterad plats. Vi önskar kursanmälan samt betalning före den 21/1 2022. vud frågor ring eller sms till 073- 5658409 ( Tina) Det kommer att endast finnas plats för 12 personer så först till kvarn gäller.

Tid: 10.00-16.00

Plats:  Helheten, Norra Grev Rosengatan 3B, 703 64 Örebro, Sverige.

Pris: 750:-

Här nedan följer uppgifter om swish nr samt Bankgiro för inbetalning av kursavgiften:

Swish: 1231300730 Bankgiro: 5700- 2206

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Örebro.

Dela detta evenemang

Evenemangsinfo: Events
bottom of page